Vull aquesta làmpada!

Vols comprar una làmpada?

Quina serà la seva funció?

Coneixes els tipus de làmpades que existeixen? 

Sabies que hi ha diferents tonalitats de llum?

 

Quan decidim comprar una làmpada, hem de tenir en compte altres factors, a part del disseny.

1r: Conèixer els diferents tipus de làmpades que hi ha al mercat.

2n: Tenir clara la funció d’aquesta làmpada.

3r: Coneixer les diferents intensitats i tonalitats de llum.

Habitualment agrupem els diferents tipus de làmpades en 4 grans grups.
Làmpades de sostre/ làmpades de paret/ làmpades de peu / làmpades de taula

Làmpades de sostre
N’hi ha de tres tipus:

Les d’aranya les coneixem per aquest nom per la seva semblança en la forma, amb braços sortints de la seva base central, tenim diferents dissenys, alguns més clàssics de bronze o de plata, amb vidres o amb veles, i altres molt més moderns amb petites pantalles de tela i dissenys molt atrevits.

 

Aquestes làmpades d’aranya tenen molts punts de llum, per aquest motiu és ideal per espais grans com són el menjador o en rebedors i sales molt grans.

lámpara de comedor practic llum lámpara de comedor practic llum

 

 

Les penjants acostumen a ser més petites i solen tenir una o dues fonts d’il·luminació. S’utilitzen per il·luminar espais més petits o concrets, com pot ser una habitació, una taula de billar o un vestidor, també agraden moltíssim per posar- les al sostre de la cuina sobre la taula.

cocina practic llumlámpara de comedor practic llum lámpara de comedor practic llum

 

I els plafons, aquests es col·loquen pegats al sostre, solen tenir una base plana metàl·lica, amb un vidre que la recobreix, i s’utilitzen per estances més petites o que tenen un sostre més baix com poden ser habitacions, lavabos, petits altells, terrasses… doncs no són voluminosos com les altres làmpades, i en trobem tant per interiors com exteriors. Com totes les làmpades podem trobar-los en diferents estils, mides, colors i dissenys.

plafo interior practic llumlampara infantil practic llumplafo interior practic llum

Les làmpades de paret

La funció d’aquestes làmpades és ambiental i decorativa, van subjectes a la paret i part de la seva il·luminació es perd en aquesta paret.

Són molt útils per passadissos i zones comunes amb escales, ens aporten visibilitat i seguretat en l’espai, sense haver-hi un excés de lluminària.

apliques pared practic-llumapliques pared practic-llumapliques pared practic-llum

 

I són perfectes també, per terrasses o jardins, amb aquestes aconseguirem un ambient molt agradable en els exteriors.

S’acostumen a repetir de forma simètrica en tot l’espai, d’aquesta forma aconseguirem que no quedi cap espai fosc.

 

farola exterior practic llumplafones exteriores practic llum

Les làmpades de taula
N’hi ha de dos tipus també;

Les que posem a la tauleta de nit o a la sala d’estar que tenen una funció decorativa o ambiental. Podeu trobar tot tipus d’estils, clàssiques, modernes, vintage, de materials naturals, de forja…

lámpara sobremesa practic llumlámpara sobremesa practic llum

 

 

O les d’escriptori dissenyades per il·luminar àrees de treball o per fer-nos més fàcil la lectura. Aquestes han introduït diferents complements en el seus dissenys, com és una entrada de USB, rellotge digital, leds decoratives de diferents colors, … són molts els motius pels quals, aquests actuals dissenys agraden tant.

pie de salon practic llum

Les làmpades de peu

Aquestes làmpades es mantenen dretes a terra i són molt còmodes ja que es poden transportar en el moment que vulguem a qualsevol altre punt de llum.

Poden ser només decoratives o ambientals, o podem utilitzar-les també  per la lectura, costura… però no totes serveixen per llegir o cosir, dependrà del seu disseny i de la intensitat o inclinació de la llum.

Tothom vol tenir una d’aquestes làmpades al menjador o a la saleta, doncs són funcionals, decoren, creen ambient i es poden transportar.

pie de salon practic llumpie de salon practic llum

Per últim informar-vos que hi ha làmpades que es poden regular i permeten diferents intensitats de llum, algunes van amb comandament i altres no.

Depenen de la funció i l’ espai on s’ubicarà la làmpada serà millor una tonalitat o una altra.

Les bombetes amb una tonalitat més groguenca o càlida, s’acostumen a posar en espais de descans, ex. Menjador, habitació matrimoni,… i en canvi les de llum freda o blanc neutre, en àrees de treball com podria ser la cuina, l’oficina…

 Ja existeixen tot tipus de làmpades amb la tecnologia Led!

 

lámpara de comedor practic llum lámpara de comedor practic llumlámpara de comedor practic llum

 

L’experiència ens demostra que no és fàcil triar una làmpada, doncs és un element de llarga durada i  són nombrosos els casos en que el client entra amb una idea o imatge, i desprès de l’assessorament rebut  és una altra la seva elecció.

 

#practicllum #led #lampades #materialelectric #especialistasambiluminacio

 

 

No Comments

Post A Comment